Fraud Blocker

Rögzített fém önligírozó készülék

Rögzített Fém Önligírozó Fogszabályozó Készülékek

A fogszabályozó

A rögzített fém önligírozó fogszabályozók magukba épített ún. kis zárral rendelkeznek a fogak mozgatásához. Az önligírozó mechanizmus lehetővé teszi, hogy az eszközök időszakos beállítása nélkül is hatékonyan irányítsa a fogak helyzetét.

A hagyományos rögzített fém fogszabályozó készülékeknél a fogakra ragasztott kis bracketekhez kisméretű drótdarabokkal, vagy elasztikus gumigyűrűk segítségével rögzítik azt a drótívet, amely végsősoron a fogak mozgatását végzi.

Ezt a kissé időigényes folyamatot ligírozásnak nevezzük, a felhasznált drót- vagy gumielemeket pedig ligatúrának.

Barátságos csapat

Képzett és tapasztalt fogorvosaink kiemelkedő fogszabályozási szolgáltatásokat nyújtanak Önnek.

Innovatív technológia

Rendelőnkben arra törekszünk, hogy páciensek számára a legkorszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat biztosítsuk.

Ügyfélközpontú rendelő

Célunk, hogy a pácienseink igényeit előtérbe helyezve kényelmes és személyre szabott kezeléseket kínáljunk

Ezek a fogszabályozók általában kisebb és könnyebb kialakításúak, mint a hagyományos fém fogszabályozók. A beépített zárak révén kevesebb időre van szükség a kezelések során, ami csökkenti a páciensek rendelői látogatásainak számát. A rögzített fém önligírozó fogszabályozók hatékonyan kezelik a kisebb és közepes méretű fog- és állkapocs-rendellenességeket. A készülékek a fogorvos szigorú felügyelete mellett alkalmazhatók, és rendszeres ellenőrzésekre van szükség a kezelés sikerének biztosítása érdekében. 

A fogszabályozó felhelyezésekor a fogorvos egyedi igények alapján választhatja ki a megfelelő zár vagy bracketek típusát és a kívánt fogkorrekció módszerét. A rögzített fém önligírozó fogszabályozók kényelmesek és viselőjük számára könnyen alkalmazkodhatók. A készülékek általában hatékonyabb fogmozgatást tesznek lehetővé a hagyományos fém fogszabályozókhoz képest. 

A rögzített fém önligírozó készülékeknél a fém bracketekhez ligatúra nélkül, a bracketekbe beépített parányi zárszerkezetek (felnyitható vagy csúsztatható lemezek) segítségével erősítik a fogszabályozó ívet. A szerkezet nyitását, majd az ív behelyezését követő visszazárását a kezelőorvos egy speciális eszköz segítségével tudja elvégezni. Az úgynevezett passzív önligírozó bracketek zárás után nem gyakorolnak nyomást az ívre, míg az aktív önligírozó bracketek igen.

Bármilyen bracket is kerüljön felragasztásra, az önligírozó készülékeknél a bracket és az ív közötti súrlódás jóval kisebb, mint a hagyományos készülékeknél, így a fogak mozgatásához összességében kisebb erő is elég. Az ilyen, úgynevezett lágy erőkkel történő fogszabályozás kevesebb fájdalommal jár a páciens számára, és lerövidíti az egyes kontrollok során a készülék beállításának, azaz aktiválásának idejét, valamint a kezelés teljes hosszát is.

A rögzített fém önligírozó fogszabályozók tisztítása

Akárcsak a nem önligírozó, hagyományos készülékeknél, a rögzített fém önligírozó fogszabályozók esetében is rendkívül fontos a rendszeres fogmosás és a megfelelő szájhigiéné fenntartása, hogy ezzel elkerüljük a fogak szuvasodását és az íny gyulladását. Tekintve, hogy ezeknél a készülékeknél nincsenek ligatúrák a bracketek körül, tisztításuk könnyebben és gyorsabban elvégezhető.

Ahogy a hagyományos bracketek, úgy az önligírozó fém bracketek is esetenként leválhatnak a fogról, így rés alakulhat ki a bracket és a fogfelszín között, amelyet nehéz tisztítani. Fontos, hogy ilyenkor mielőbb felkeressük a kezelőorvost, aki el tudja végezni a levált elem visszaragasztását!

Utókezelés

A rögzített fém önligírozó készülékek leszerelése után, akárcsak a hagyományos rögzített készülékeknél, utókezelésre van szükség, amely általában egy kivehető készülék további alkalmazását takarja. A retenciós, fogak helyzetének megtartását célzó folyamat ideális esetben legalább kétszer annyi ideig tart, mint a rögzített fém önligírozó készülék viselésének ideje. 

IDŐPONTFOGLALÁS

Minden fogszabályozással kapcsolatos problémára szakorvosaink megoldást nyújtanak. Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Online bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot, kattintson a bejelentkezés gombra és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.