Damon fogszabályozó készülékek

a fogszabályozó

A rögzített fogszabályozó készülékek legkorszerűbb típusát a Damon fogszabályozó rendszer képviselői jelentik, amelyeket egy amerikai orvos, Dr. Dwight Damon fejlesztett ki.

Passzív bracketek

A Damon készülékek passzív önligírozó bracketeket tartalmaznak, azaz a fogszabályozó ív rögzítését maguk a bracketek végzik el drót- vagy gumigyűrűs ligatúra felhasználása nélkül, és anélkül, hogy nyomást gyakorolnának a fogak mozgatását végző ívre.

A Damon készülékről

Az önligírozás mellett a készülékek úgynevezett emlékező ívekkel is rendelkeznek. Mindezeknek köszönhetően a Damon rendszer tagjai kíméletes, lágy biológiai erők felhasználásával, kevesebb aktiválás mellett, gyorsan és csaknem fájdalommentesen végzik el a különböző fogászati rendellenességek korrekcióját, legyen szó akár súlyos fogtorlódásokról vagy egyéb esetekben már állcsonti műtétet igénylő fogívtágításokról. 

A Damon készülékek bracketjei kis méretűek, széleik pedig lekerekítettek, így viselésük rendkívül komfortos. A bracketek mind fém-, mind esztétikus, csaknem átlátszó kivitelben elérhetőek, ezek alapján kétféle Damon készülék (Damon Q, illetve a Damon Clear) különböztethető meg. 

A kerámia bracketes Damon Clear fogszabályozó bracketjei más esztétikus rögzítőelemekhez mérten jobban ellenállnak az elszíneződéseknek, így tartósan biztosítani tudják az esztétikus mosolyt a kezelés során. 

A Damon rendszerrel történő kezelés időtartama minimum egy év, amely után a fogak megtartását célzó retenciós kezelésre is szükség van, akárcsak más rögzített fogszabályozók esetében.

Hívjon minket időpontért! +36 30 136 1649

Bejelentkezés szükséges!