Fraud Blocker

Rögzített esztétikus fogszabályozó készülék

Rögzített Esztétikus Fogszabályozó Készülék

A fogszabályozó

A rögzített esztétikus fogszabályozók olyan fogszabályozó készülékek, amelyek kialakításuknál fogva kevésbé feltűnőek, mint a hagyományos fém fogszabályozók. Az esztétikus fogszabályozók kerámia, porcelán vagy műanyag anyagokból készülnek, aminek köszönhetőek használatkor alig észrevehetők. Ezek a készülékek is rendkívül hatékonyak, a fogak és az állkapocs helyreállításához nagy mértékben hozzájárulnak, miközben esztétikusak is.

A rögzített esztétikus fogszabályozók kényelmesek és stabilak, így hosszú távon viselhetők. A fogszabályozó specialista a készülék felhelyezésekor személyre szabhatja annak színét az egyéni igényeknek megfelelően. Az esztétikus fogszabályozók idővel kevésbé hajlamosak a színeződésre és a fémek oxidációjára. A kezelés során a szakorvos rendszeresen ellenőrzi és beállítja a készüléket az optimális eredmények eléréséhez. Az esztétikus fogszabályozó ideális készülék, ha egyedi és diszkrét megjelenést szeretnél. A kezelés befejeztével ajánlott egy tartós, rögzített retenciós eszközt használni a kezelés után elért eredmények megtartása érdekében.

Barátságos csapat

Képzett és tapasztalt fogorvosaink kiemelkedő fogszabályozási szolgáltatásokat nyújtanak Önnek.

Innovatív technológia

Rendelőnkben arra törekszünk, hogy páciensek számára a legkorszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat biztosítsuk.

Ügyfélközpontú rendelő

Célunk, hogy a pácienseink igényeit előtérbe helyezve kényelmes és személyre szabott kezeléseket kínáljunk

A rögzített esztétikus készülékeknél a fogra ragasztott kis tartóegységek, az úgynevezett bracketek nem tisztán fémből, hanem a fog színéhez nagyon hasonló anyagokból, például alumínium-oxid kerámiából, műanyagból, vagy kerámia és műanyag, illetve kerámia és fém ötvözetéből készülnek. A kerámia leggyakrabban fehér színű porcelán, de lehet akár monokristályos zafír is, amely teljesen átlátszó. 

A bracketekhez diszkrét, fehér dróttal, vagy áttetsző gumigyűrűkkel rögzített drótív anyaga az esztétikus készülékeknél is fém, de léteznek fogszínű teflonnal bevont, rendkívül esztétikus fém ívek is, amelyekkel a legszélesebb mosoly mellett is jóformán észrevétlen marad a fogszabályozó.

Tehát a rögzített esztétikus készülékek nem minden szempontból tekinthetők előnyösebbnek a fém fogszabályozóknál, azonban remek megoldást nyújtanak azok számára, akiknek kiemelten fontos, hogy a fogszabályozó kezelés a nagy hatékonyság mellett maximálisan diszkréten történjen. Felnőttkorban számos páciens részesíti előnyben a fogszabályozás esztétikus formáját, de azok számára is jó választás a rögzített esztétikus fogszabályozó, akik például fémallergiával küzdenek.

A rögzített esztétikus fogszabályozók tisztítása

A rögzített esztétikus fogszabályozó készülékek viselésekor, csakúgy mint fém társaik mellett, több lepedék és ételmaradék halmozódhat fel a fogakon és a fogak között. Amennyiben ezek rendszeres tisztítása elmarad, fogszuvasodás és ínygyulladás alakulhat ki, illetve egyes esetekben például maguk a fehér színű bracketek is elszíneződhetnek – ez bizony minden, csak nem esztétikus! Éppen ezért a rendszeres, minden étkezés utáni fogmosás elengedhetetlen a kezelés során, és javasolt a speciális fogköztisztító kefék, egycsomós fogkefék és superfloss típusú fogselymek használata is. 

Utókezelés

Annak érdekében, hogy a rögzített esztétikus készülék levétele után a már szabályozott fogsor ne rendeződjön vissza, utókezelésre van szükség úgynevezett retenciós készülékkel. A retenció időtartama ideális esetben legalább kétszer annyi, mint a rögzített esztétikus készülék hordásának ideje.

Nagyon fontos a kezelőorvos utasításainak betartása.

Azon páciensek esetén, akik kifejezetten a fémallergiájuk miatt választottak rögzített esztétikus fogszabályozót, a retenciós, leggyakrabban kivehető készüléket allergiát nem okozó fémből vagy szilikonból készítik el.

IDŐPONTFOGLALÁS

Minden fogszabályozással kapcsolatos problémára szakorvosaink megoldást nyújtanak. Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Online bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot, kattintson a bejelentkezés gombra és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.