Fraud Blocker

Rögzített esztétikus önligírozó készülék

A fogszabályozó

A rögzített esztétikus önligírozó fogszabályozó készülékek kerámia, porcelán vagy műanyag anyagokból készülnek, így esztétikusabbak és kevésbé feltűnőek a hagyományos fém változatokhoz képest. Az önligírozó mechanizmus lehetővé teszi a fogak szabályozását anélkül, hogy manuális beállításokra lenne szükség. A rögzített esztétikus önligírozó fogszabályozók kényelmesek és hatékonyak. 

Az esztétikus anyagoknak köszönhetően ezek a készülékek kevésbé hajlamosak a színeződésre és az elszíneződésre. A kezelés során a páciensek rendszeres kontrollvizsgálatokon vesznek részt, de az önligírozó készülékek miatt kevesebb beállításra lehet szükség. Az esztétikus önligírozók ideális választást jelentenek azoknak, akik diszkrétebb megjelenést keresnek a fogszabályozó kezelés során. Az esztétikus önligírozó fogszabályozók általában kisebb, könnyebb és könnyen tisztítható, mint a hagyományos fém változatok.

Barátságos csapat

Képzett és tapasztalt fogorvosaink kiemelkedő fogszabályozási szolgáltatásokat nyújtanak Önnek.

Innovatív technológia

Rendelőnkben arra törekszünk, hogy páciensek számára a legkorszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat biztosítsuk.

Ügyfélközpontú rendelő

Célunk, hogy a pácienseink igényeit előtérbe helyezve kényelmes és személyre szabott kezeléseket kínáljunk

A ligírozás, azaz a rögzítés folyamata időigényes, és minden kontroll alkalmával szükségszerű akkor is, ha a fogszabályozó ív nem szorul módosításra, hiszen a gumigyűrűket minden alkalommal le kell cserélnie a kezelőorvosnak azok megmerevedése vagy például elszíneződése miatt.

Emellett a ligatúra és a drótív között jelentős súrlódás lép fel, amely csökkenti a fogakra ható erő átvitelét. Mindezek kiküszöbölésére találták fel az önligírozó, azaz önzáródó fogszabályozó készülékeket, amelyek esztétikus kivitelben is elérhetőek. 

A rögzített esztétikus önligírozó készülékeknél az esztétikus, a fogakon alig észrevehető, leggyakrabban porcelánból, vagy fehér műanyagból készült bracketek saját maguk fogják közre a fogszabályozó ívet, nincs szükség plusz ligatúrák használatára. A bracketek zárszerkezete lehet aktív, vagy passzív aszerint, hogy zárt állapotban kifejtenek-e nyomást a közrefogott drótívre, vagy nem. 

A leginkább esztétikus megjelenést a passzív önligírozó esztétikus bracketek tudják biztosítani, mert az aktív önligírozó esztétikus bracketek zárszerkezetében előbbivel ellentétben egy kis fém alkatrész is található. A bracketek kiválasztásánál azonban a külső megjelenésen kívül fontos azt is figyelembe venni, milyen fogmozgatásokra van szükség, mert egyes esetekben az aktív önligírozó rendszer hatékonyabb lehet. 

Akárcsak a rögzített fém önligírozó készülékeknél, az esztétikus önligírozó készülékeknél is kisebb a súrlódás a bracketek és a fogszabályozó ív között, mint a hagyományos ligatúrás készülékeknél, így kisebb erő is elegendő a fogak hatékony mozgatásához, ez pedig gyorsabb és kevésbé fájdalmas fogszabályozást tesz lehetővé.

A rögzített esztétikus önligírozó fogszabályozók tisztítása

Mint minden fogszabályozónál, a rögzített esztétikus önligírozó készülékeknél is nagyon fontos a fogak és a készülék rendszeres tisztítása, amellyel megelőzhető a fogszuvasodás és az ínygyulladás kialakulása, valamint a készülék elszíneződése. Mivel a bracketek körül nincsenek zavaró ligatúrák, az önligírozó készülék tisztítása könnyen és gyorsan elvégezhető.  

A fogmosás során figyelembe kell venni, hogy az esztétikus bracketek a fémből készült bracketekhez képest könnyebben leválhatnak a fogfelszínről, így kerüljük a fogkefével a túlságosan erős, durva mozdulatokat!

Utókezelés

Mint minden rögzített fogszabályozó esetén, a rögzített esztétikus önligírozó készülékek leszerelését követően is utókezelésre van szükség. Az általában kivehető retenciós készüléket legalább kétszer annyi ideig célszerű viselni, mint amennyi ideig a rögzített esztétikus készülék a fogakon volt, ezzel elkerülhető a szabályozott fogsor nemkívánatos visszarendeződése.

IDŐPONTFOGLALÁS

Minden fogszabályozással kapcsolatos problémára szakorvosaink megoldást nyújtanak. Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Online bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot, kattintson a bejelentkezés gombra és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.