Rögzített fém fogszabályozó készülék

A fogszabályozó

A rögzített fém fogszabályozó készülékek a kivehető fogszabályozókkal ellentétben fixen a fogakhoz vannak rögzítve, nem lehetséges kivenni őket a kezelés időtartama alatt.

Hatékonyabb és gyorsabb

A folyamatos viselés miatt bár kissé több fájdalommal és kényelmetlenséggel járhatnak, ezekkel a készülékekkel hatékonyabb és gyorsabb a kezelés, és olyan fogászati eltérések is korrigálhatóak, amelyek a kivehető készülékekkel nem.

Barátságos csapat

Képzett és tapasztalt fogorvosaink kiemelkedő fogszabályozási szolgáltatásokat nyújtanak Önnek.

Innovatív technológia

Rendelőnkben arra törekszünk, hogy páciensek számára a legkorszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat biztosítsuk.

Ügyfélközpontú rendelő

Célunk, hogy a pácienseink igényeit előtérbe helyezve kényelmes és személyre szabott kezeléseket kínáljunk

Felnőttkorban illetve komolyabb rendellenességek esetén legtöbbször rögzített fogszabályozóra van szükség.
A rögzített fém készülékeknél kis fém, rozsdamentes acélötvözetből, titánból vagy aranyból készült egységeket, úgynevezett bracketeket ragasztanak a fogak felszínére, ezekhez pedig a fogak mozgatását végző drótíveket rögzítenek például kisméretű drótdarabok, vagy elasztikus gumigyűrűk segítségével (ez a folyamat az úgynevezett ligírozás). A sok kis bracket és így maga a készülék legtöbb esetben a fog külső felszínére kerül. A ligírozáshoz használt kis drótdarabok olykor felsérthetik a nyálkahártyát, a gumikarikák pedig gyakran megmerevednek, el is színeződhetnek, így ezeket a fogszabályozó szakorvos minden kontroll és beállítás során ellenőrzi, illetve a gumigyűrűket le is cseréli. 

A rögzített fém fogszabályozók színe jelentősen eltér a fogak színétől, így egyesek számára a viselésük túl feltűnő, esztétikailag zavaró lehet a mindennapok során. Manapság azonban már nem szégyen, sőt, egyenesen divat fogszabályozót hordani, így bátran választhatja bárki felnőttkorban is a rögzített készülékeknek ezt a típusát! A szürke fémelemek színét akár különféle színes gumigyűrűkkel is fel lehet dobni, így igazán vidám és különleges lesz a készüléknek és viselőjének megjelenése. 

A rögzített fém fogszabályozók tisztítása

A rögzített fém fogszabályozó készülékek viselése mellett jellemzően több lepedék és ételmaradék halmozódik fel a szájban, ez pedig nemcsak esztétikailag kedvezőtlen, hanem növeli a fogszuvasodás és az ínygyulladás kialakulásának esélyét is. Az íny súlyos gyulladása pedig akár teljesen semmissé teheti azt az eredményt, amelyet addig sikerült elérni a fogszabályozóval! 

Éppen ezért a megfelelő szájhigiéné fenntartása a kezelés teljes időtartama alatt rendkívül fontos. Ha van rá lehetőség, minden étkezés után, de legalább napi több alkalommal érdemes alaposan megtisztítani a fogakat és a készüléket egy lehetőleg kis fejű fogkefével és fogkrémmel. A hagyományos fogkefe mellett célszerű használni speciális fogköztisztító kefét, egycsomós fogkefét és/vagy superfloss típusú fogselymet is a megfelelő szájhigiéné fenntartásához.

A helyesen felragasztott bracketek tökéletesen illeszkednek a fogfelszínhez, így azok alatt normális esetben nem tud képződni lepedék. Ha bármilyen problémát tapasztal a készülékkel, szúrja a drót vagy leesik a bracket, haladéktalanul keressük fel a kezelőorvost.

Utókezelés

A rögzített fém fogszabályozó készülékekkel általában 1-3 évig tart a kezelés. Annak érdekében, hogy a készülék leszerelése után a már szabályozott fogsor ne rendeződjön vissza, utókezelésre van szükség. A fogak helyzetét megtartó, úgynevezett retenciós készülék az esetek döntő többségében kivehető eszköz. A retenció időtartama ideális esetben legalább kétszer annyi, mint a rögzített fém készülék hordásának ideje.

IDŐPONTFOGLALÁS

Minden fogszabályozással kapcsolatos problémára szakorvosaink megoldást nyújtanak. Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Online bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot, kattintson a bejelentkezés gombra és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.