Invisalign átlátszó sínes fogszabályozás

a fogszabályozó

Az Invisalign átlátszó sínes fogszabályozó rendszer a kivehető fogszabályozó készülékek legkorszerűbb és legkényelmesebb típusát képezi.

láthatatlan fogszabályozó

Az Invisalign nem egyetlen eszközt takar, hanem személyre szabottan készített, kéthetente cserélendő esztétikus fogszabályozó sínek sorozatát, amelyekkel diszkrét módon, lépésről lépésre, egyes fogakat vagy fogcsoportokat akár időben eltérően mozgatva lehet szabályossá varázsolni a fogsort.

Invisalign sikertörténetek

Akárcsak a többi kivehető készülék, az Invisalign is leginkább enyhe-közepes fogászati eltéréseknél alkalmazható sikerrel, a súlyos fogtorlódások, -hézagok és harapási rendellenességek kezeléséhez már rögzített fogszabályozó készülék felhelyezésére lehet szükség.

Az Invisalign fogszabályozó síneket fejlett háromdimenziós számítógépes képalkotó technológia segítségével tervezik meg, majd speciális orvosi műanyagból készítik el. 

Már a kezelés legelején rendelkezésre áll az összes, a kezelés során felhasználandó elem, és a páciens előzetesen azt is meg tudja tekinteni a számítógépen, hogy milyen eredmény várható majd a kezelés legvégére, ami rendkívül nagy motivációt tud biztosítani a fogszabályozási folyamat teljes időtartamára. 

A sínek átlátszóak, szinte láthatatlanok, tökéletesen illeszkednek a fogakra,
és apró lépésekben, csaknem fájdalolommentesen végzik azok mozgatását.


Az Invisalign átlátszó sínes fogszabályozó megoldás egész nap viselhető – és viselendő! – anélkül, hogy bárki észrevenné, egyedül az étkezések, illetve a fogmosások idejére szükséges kivenni a készüléket.

Az Invisalign fogszabályozó tisztítása

Az Invisalign készülék nagyon könnyen tisztán tartható, hiszen bármikor kivehető és megmosható. A tisztításhoz fogkefe, fogkrém illetve speciális tisztítótabletták is használhatóak. 

A síneket mindig tiszta fogsorra kell visszahelyezni, így ügyelni kell az étkezések utáni alapos fogmosásra!

Utókezelés

Az Invisalign átlátszó sínes fogszabályozó kezelés átlagosan 1-1,5 évet vesz igénybe, ezután a rögzített fogszabályozó készülékekhez hasonlóan utókezelésre, a kialakított fogsor megtartására van szükség. 

Az Invisalign esetében gyakran a legutolsóként használt fogszabályozó sín funkcionál retenciós készülékként is, de hosszútávon a kezelőorvos határozza meg, hogy szükség van-e esetleg más retenciós eszközök alkalmazására.

Smile View

Kíváncsi vagy, hogy néznél ki fogszabályozás után? 

Töltsd fel a selfie-det és a szimuláció elkészíti neked a fogszabályozót, és megmutatja az új mosolyod. Készen állsz? Kattints a Tovább gombra vagy a QR-kódot olvasd be.

EAS MEMBER

A Várfok Dental fogszabályozó szakorvosa, Dr. Csulak Fruzsina az Európai Aligner Egyesület (European Aligner Society) tagja.

Hívjon minket időpontért! +36 30 136 1649

Bejelentkezés szükséges!