Fraud Blocker

Invisalign fogszabályozás

Az Invisalign fogszabályozás az egyik legkorszerűbb és legkényelmesebb fogszabályozó. A kivehető fogszabályozó típusok közé tartozik, azonban folyamatos viselést igényel.

Az Invisalign átlátszó sínes fogszabályozó rendszer nem egyetlen eszközt takar, hanem személyre szabottan készített, esztétikus fogszabályozó sínek sorozatát. A sínek diszkrét módon segítenek lépésről lépésre szabályossá tenni a fogsort.

Invasalign átlátszó kivehető fogszabályozó

Invisalign fogszabályozó

Ez a típusú fogszabályozó modernkényelmes és alig látszik. Könnyen eltávolítható, viszont fontos kiemelni, hogy egész nap kell hordani az invisalign fogszabályozót a megfelelő eredmény elérése érdekében, csak étkezésnél és tisztításnál lehet kivenni.

A szinte láthatatlan fogszabályozó alkalmas kisebb és közepes fogszabályozási problémákra, de nem minden esetben megfelelő. A kezelés időtartama átlagosan 6-18 hónap, de ez változhat az egyedi esetektől függően. Az Invisalign a hagyományos drótos fogszabályozókhoz képest kevésbé okozhat sérüléseket a szájüregben. Felnőttek és tinédzserek számára egyaránt elérhető az invisalign fogszabályozó, és számos esetben hatékony alternatívát kínál a hagyományos fogszabályozókkal szemben.

Barátságos csapat

Képzett és tapasztalt fogorvosaink kiemelkedő fogszabályozási szolgáltatásokat nyújtanak Önnek.

Innovatív technológia

Rendelőnkben arra törekszünk, hogy páciensek számára a legkorszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat biztosítsuk.

Ügyfélközpontú rendelő

Célunk, hogy a pácienseink igényeit előtérbe helyezve kényelmes és személyre szabott kezeléseket kínáljunk

Invisalign előtte-utána

ESET I.
Előtte
Utána

Páciensünk invisalign készülékkel történő fogszabályozás előtt és után. Jól látható az eredmény.

ESET II.
Előtte
Utána

Invisalign fogszabályozó felhelyezése előtt és után.

Az Invisalign fogszabályozás menete

1. Konzultáció

Az első lépés a fogorvosi konzultáció, ahol az orvos megvizsgálja a fogakat és megbeszélik a páciens célokat. Az Invisalign rendszerhez egyedi tervek készülnek a fogszabályozási folyamat optimalizálására.

2. 3D vizsgálat és tervezés

3D technológiát alkalmazunk a páciens fogainak pontos leképezésére. Ezt követően részletesen megtervezzük az Invisalign síneket, amelyek fokozatosan korrigálni fogják a fogak elrendezését.

3. Első Invisalign sínek illesztése

Amikor elkészülnek az Invisalign sínek, a páciens visszatér hozzánk az első pár sín illesztése céljából. Az orvos ellenőrzi az illeszkedést, majd elmagyarázza a viselés és tisztítás részleteit.

4. Ellenőrzések és síncserék

Általában 2 hetente történik a a síncsere, ilyenkor a fogszabályozó szakorvosunk ellenőrzi a fogazat állapotát, majd a megfelelő síneket helyezi fel.

5. Fogszabályozó kezelés

Az Invisalign síneket általában napi 20-22 órán át kell viselni. A pácienseknek fontos betartani ezt az időtartamot a hatékony kezelés érdekében.

6. Befejező lépések és megtartás

Amikor elérjük a kívánt eredményeket, az orvos utasításai alapján befejezik az Invisalign kezelést. Ezt követően retainer viselése szükséges, hogy megőrizzük a korrigált fogak elrendezését hosszú távon.

Mire fogsz választ kapni már az első konzultáció során?

  • Hogyan fog kinézni a mosolyod az Invisalign befejezése után, mutatunk ugyanis egy szimulációt a fogak 3D szkennelésével.
  • Konzultáció jelenleg a fogak állapotáról és az esetleges beavatkozásokról.
  • Javaslat a legjobb kezelési tervhez, amellyel gyorsan helyreállíthatjuk az önbizalmad és a mosolyod.
  • A költségekről. A teljes Invisalign kezelés teljes költségéről minden későbbi esetleges beavatkozásról, a fogszabályozó eszközről, a kezelés menetéről, időtartamáról.

Az Invisalign fogszabályozó síneket fejlett háromdimenziós számítógépes képalkotó technológia segítségével tervezik meg, majd speciális orvosi műanyagból készítik el.  

Már a kezelés legelején rendelkezésre áll az összes, a kezelés során felhasználandó elem, és a páciens előzetesen azt is meg tudja tekinteni a számítógépen, hogy milyen eredmény várható majd a kezelés legvégére, ami rendkívül nagy motivációt tud biztosítani a fogszabályozási folyamat teljes időtartamára. 

A sínek átlátszóak, szinte láthatatlanok, tökéletesen illeszkednek a fogakra, és apró lépésekben, csaknem fájdalommentesen végzik azok mozgatását.

Az Invisalign átlátszó sínes fogszabályozó megoldás egész nap viselhető – és viselendő! – anélkül, hogy bárki észrevenné, egyedül az étkezések, illetve a fogmosások idejére szükséges kivenni a készüléket.

A láthatatlan fogszabályozás mindenki számára megfelelő?

Az Invisalign népszerű választás felnőttek, tinédzserek és gyermekek számára, akik szép mosolyt szeretnének elérni látható fémes fogszabályozó nélkül. Felnőttek és tinédzserek esetében az igazítások száma és a kezelési idő a kezelés összetettségétől függően változik.

Gyerekek számára azonban 7 éves korukban javasolt az első fogszabályzó látogatás, ami egyben a megfelelő időpont az Invisalign First-tel történő fogszabályozás megkezdésére is, ha szükséges. Ezt a rendszert akkor alkalmazzuk, ha még nem esett ki az összes tejfog, és még nem nőtt be az összes maradó fog. 

Az Invisalign fogszabályozó tisztítása

Az Invisalign készülék nagyon könnyen tisztán tartható, hiszen bármikor kivehető és megmosható. A tisztításhoz fogkefe, fogkrém, illetve speciális tisztítótabletták is használhatóak. 

A síneket mindig tiszta fogsorra kell visszahelyezni, így ügyelni kell az étkezések utáni alapos fogmosásra!

Az Invisalign átlátszó sínes fogszabályozó kezelés átlagosan 1-1,5 évet vesz igénybe, ezután a rögzített fogszabályozó készülékekhez hasonlóan utókezelésre, a kialakított fogsor megtartására van szükség. 

Az Invisalign esetében gyakran a legutolsóként használt fogszabályozó sín funkcionál retenciós készülékként is, de hosszútávon a kezelőorvos határozza meg, hogy szükség van-e esetleg más retenciós eszközök alkalmazására.

European Aligner Society

A Várfok Dental fogszabályozó szakorvosa, Dr. Csulak Fruzsina az Európai Aligner Egyesület (European Aligner Society) tagja.

Smile View

Kíváncsi vagy, hogy néznél ki fogszabályozás után? Töltsd fel a selfie-det és a mesterséges intelligencia elkészíti neked a fogszabályozót és megmutatja az új mosolyod. Készen állsz? Kattints a Megnézem az új mosolyom gombra, vagy a QR-kódot olvasd be.
Gyakori kérdések

Bármit. Az Invisalign rendszer étkezés előtt könnyedén eltávolítható, mert nincs felragasztva. A hagyományos fogszabályzók használatakor viszont több fajta ételről és italról le kell mondanod.

A fogszabályozás során különösen fontos a szájhigiénia. Az Invisalign használtával ez egyszerű, mert készülék kivehető, és ezért a fogak tisztítása sem okoz külön gondot – ellentétben a rögzített fogszabályzóval. Fontos, hogy minden esetben használj fogselymet is a fogmosás után.
Igen. Sokan azért választják felnőttkori fogszabályozáshoz az Invisalign rendszert, mert a sínek bármikor kivehetők, így nem jelent gondot egy hivatalos étkezés vagy tárgyalás.
Az  Invisalign fogszabályzó kezelést már kora tinédzser korban is el lehet kezdeni.

Nem fájdalmasabb, mint a hagyományos fogszabályzó kezelés. Minden fogszabályzó behelyezése után lehetséges, hogy enyhe irritáló, nyomásszerű érzést fogsz tapasztalni – ez természetes, és általában pár nap alatt elmúlik.

Nem. Az Invisalign kezeléshez a fogszabályzó szakorvosoknak speciális képzést kell elvégezniük és csak a minősítés megszerzése után használhatják a technológiát.

Igen. Az Invisalign fogszabályzót te is bármikor kiveheted, amikor nincs szükséged rá, például étkezéskor, fogmosáskor vagy akár egy fontos találkozó előtt.

Étkezés és fogmosás alatt kiveheted, de akár egy fontos találkozó vagy tárgyalás alatt is. Ezeken kívül a készüléket a kezelés teljes időtartama végig hordani kell, legalább napi 22 órán át.

A legegyszerűbb fogkefével tisztítani, majd leöblíteni langyos vízzel. Ezután használhatsz speciális Invisalign tisztítókristályt vagy fogszabályzó tisztító tablettákat.

Általában 2-3-4 havonta kell járni – ilyenkor ellenőrizzük a haladást és megkapod az következő Invisalign síneket. Az innovatív technológiának köszönhetően ugyanakkor egy látogatás alatt kevesebb időt kell a fogorvosi székben töltened.

Igen, az Invisalign technológia segítségével gyorsan és egyszerűen zárhatók a fogak közötti rések.

Igen. Néhány esetben rögzítőket kell illeszteni a fogakhoz, ezek színe megegyezik a fogakéval.

A retenciós készülék segít abban, hogy a fogak az új helyükön maradjanak. Az Invisalign kezelés után is javasoljuk a retenciós készülék használatát.

Igen. Lehetséges a váltás, sőt, akár más rendszerrel is lehet kombinálni. Keress fel minket a rendelőnkben hogy megbeszélhessük a részleteket.

A kezelés bonyolultságától függően csomagárat adunk,  amire részletfizetési lehetőséget biztosítunk. Minden esetben digitális látványtervet készítünk. Virtuális kontrollra van lehetőség applikáción keresztül beküldött fotók segítségével, amivel ellenőrizzük a kezelés menetét. Kezdő ár 600.000 Ft.

IDŐPONTFOGLALÁS

Minden fogszabályozással kapcsolatos problémára szakorvosaink megoldást nyújtanak. Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Online bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot, kattintson a bejelentkezés gombra és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.