Fogszabályozás
Székesfehérvár

a rendelő

A Várfok Dental Székesfehérvár szívében található. Rendelőnk magas színvonalú, teljes körű ellátást nyújt pácienseinek.

SZAKKÉPZETT SPECIALISTÁK

Magasan képzett  fogszabályozó szakorvosunk és dentálhigiénikusaink számára elengedhetetlen a folyamatos képzés, tudás megszerzése, a legújabb eszközök ismerete és használata.

Felnőtt fogszabályozás

A felnőtt fogszabályozás számos előnye közé tartozik, hogy esztétikailag javítható a fogsor, tehát a végeredmény mindenképpen az önbizalom növekedésével is jár. Sokkal magabiztosabban fogsz majd kommunikálni, mosolyogni.

Nem mellőzhető az a tény sem, hogy a felnőtt fogszabályozás javíthatja a fogak és az állkapocs működését. Ha például harapással kapcsolatos problémákkal küzdesz, (túlzottan szoros vagy laza a harapásod), a fogszabályozás segíthet az állkapocs helyes elrendezésében és az állkapocsízületek megfelelő működésének helyreállításában. Ez hosszú távon csökkentheti a fogak kopását és az ezzel járó számos kellemetlen tünetet.

Fontos azonban megjegyezni, hogy minden páciens esete egyedi, és a felnőtt fogszabályozás előnyei és lehetőségei az egyén saját szájhigiéniai állapotától és fogászati problémáitól függenek.

Ezért érdemes konzultálni fogszabályozó szakorvossal, hogy megtudja, hogy megtudd, melyik fogszabályozó készülék passzolhat hozzád a legjobban, és milyen kezelésekre van szükséged.

Teljes körű Fogszabályozás menete

Konzultáció

A fogszabályozás – mint minden fogászati kezelés – alapját a fogszakorvossal történő konzultáció és vizsgálat jelenti, amikor felmérik a fogak és a szájüreg aktuális állapotát.

Röntgenfelvétel

A röntgenfelvételen láthatóvá válnak a rejtett gyulladások vagy szuvasodások, esetleg ki nem nőtt vagy problémát jelentő bölcsességfogak pozíciója. Ezek az információk feltétlenül szükségesek a pontos tervezés és a megfelelő fogszabályozó készülék kiválasztásában.

Kezelési Terv

Minden megfelelő dokumentáció elkészítése után fogorvosunk már pontos és részletes kezelési tervet állít össze. Ekkor választjuk ki a készülék típusát, valamint szó esik a kezelés időtartamáról, áráról, az egyes fogszabályozó készülékek előnyeiről és hátrányairól.

A készülék felhelyezése

A fogszabályozó készülékek felhelyezése akkor lehetséges, ha a fogak és az íny is egészséges. Ínygyulladás vagy szuvas fogak megléte esetén először ezeket kell kezelnünk és helyreállítanunk, és csak utána kezdődhet a fogszabályozás.

Tisztítás, kontroll

A készülék felhelyezése után, annak típusától függően rendszeres fogászati kontrollra van szükség. Ekkor kerül sor a készülék aktiválására és állítására, szükség esetén az ívek cseréjére, valamint ezek az alkalmak biztosítanak lehetőséget az előrehaladás nyomon követésére is.

Levétel, utókezelés

A kezelési idő lejárata, valamint az ideális eredmény elérése után következik a rögzített készülék levétele. A fogszabályozó szakorvos tanácsainak betartása esetén a kezelési folyamat végére Önnek egészséges, esztétikus és magabiztos mosolya lesz!

Műtéti Fogszabályozás

A műtéti fogszabályozás akkor javasolt, amikor a hagyományos fogszabályozó kezelések nem elegendőek vagy nem megfelelőek a probléma kezelésére.

A műtéti fogszabályozás során a fogorvos és a fogszabályozó szakorvos sebészeti eljárást alkalmaz a fogak helyzetének, a harapásnak és az állcsontok struktúrájának megváltoztatására. Először alapos vizsgálatot végeznek, beleértve röntgenfelvételeket és egyéb képalkotó vizsgálatokat. 

A műtéti fogszabályozás általában átfogó kezelési terv részeként történik, amely magában foglalhatja a hagyományos fogszabályozó eszközök előzetes alkalmazását is. A műtétet általában helyi érzéstelenítésben végzik, bár néhány esetben általános érzéstelenítés is lehet szükséges.

A beavatkozás során a fogorvos vágásokat hajt végre az állcsontokon, hogy módosítsa a fogak és az állkapocs helyzetét. Ez lehetővé teszi a fogak jobb illeszkedését és a harapás korrekcióját. A műtéti fogszabályozás időigényes folyamat, és a teljes gyógyulás hosszú időt vehet igénybe.

A műtéti fogszabályozás számos előnnyel járhat, például az állcsontok anatómiájának javítása, az arc esztétikai megjelenésének korrekciója és a rágás hatékonyságának növelése. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez egy komplex eljárás, amely kockázatokkal járhat, és az eredmények eléréséhez együttműködést igényel a páciens részéről.

 

fogszabályozó készülékek

Kivehető Készülékek

A leggyakoribb esetben a kivehető fogszabályozó készülékek gyermekkorban kerülnek felhasználásra, egy megelőző fogszabályozási folyamatként.

Rögzített fogszabályozó

Az ilyen állandó készülékeknél úgynevezett bracketeket ragasztanak a fogak felszínére, és ezekhez rögzítik a kezelés során használt drótíveket.

Invisalign

Szinte láthatatlan, személyre szabottan készített, kéthetente cserélendő fogszabályozó sínek sorozatával varázsolja egyenesebbé a fogsort.

Önligírozó készülékek

Nincs szükség drót- vagy gumiligatúra használatára, hanem beépített zárjának köszönhetően maga a bracket funkcionál a drótív rögzítőjeként.

Damon fogszabályozó rendszer

Az önligírozás mellett úgynevezett emlékező ívekkel is rendelkeznek, amelyekkel a fogak lágy biológiai erőket felhasználva és kevesebb aktiválás mellett, gyorsan és kényelmesen mozgathatóak.

ESETEK

Előtte Utána

GYAKORI KÉRDÉSEK

Szabálytalan fogsor, harapási rendellenességek esetén fogszabályozó készülék használatáravan szükség. A fogak szabályozásával nemcsak a megjelenés tehető esztétikusabbá, hanem afogak egészsége is könnyebben megőrizhető, és számos más egészségügyi probléma is megelőzhető.

A fogszabályozás időtartama a kezelendő probléma súlyosságától és a készülék típusától függően eltérő lehet, de legalább 1, átlagosan 1,5 évig tart.

A kontrollok gyakorisága a készülék típusától függően eltérő lehet, de felnőtteknek általában havonta, gyermekeknek általában 2-3 havonta szükséges megjelenni a kezelőorvosnál.

A fogszabályozó készülékek nyomás kifejtésével mozgatják a fogakat, így némi fájdalom előfordul a kezelés alatt, különösen a felhelyezést illetve az akitválást követő első napokban.

A fogszabályozás ára az alkalmazott készülék típusától és a kezelés időtartamától függően eltérő lehet. A tájékoztató árakhoz tekintse meg árlistánkat!

Hívjon minket időpontért! +36 30 136 1649

Bejelentkezés szükséges!